15.04 Poniedziałek

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane(1) z masłem(2) pasta z makreli wędzonej (makrela, jajko(3) szczypiorek, ogórek kiszony) krakowska sucha, ser żółty(2) sałata, pomidor, ogórek rzodkiewka, szczypiorek
Herbata z cytryną
Kalarepka na zgryz

OBIAD: Zupa krem z marchewki (kurczak, marchew, seler(6) seler naciowy(6) pietruszka, por, ziemniak, sól, pieprz, czosnek, mleko kokosowe(2) Kaszotto z piersi kurczaka z warzywami (pierś z kurczaka, cukinia, groszek zielony, pieczarka, kaszą pęczak(1) marchew, papryka, cebula, seler naciowy(6) natka) Kompot wieloowocowy (jabłko, borówka, truskawka, malina, woda, miód)

POWIECZOREK: Omleciki biszkoptowe z budyniem (jajko(3) mąka(1) cukier trzcinowy, budyń(1) mleko(2)
Herbata miętowa

16.04.Wtorek

ŚNIADANIE: Bułka zwykła i razowa(1) z masłem(2) płatki kukurydziane(1) na mleku(2) dżem niskosłodzony, miód wielokwiatowy
Herbata koperkowa

Banan

OBIAD: Zupa wiejska na rosole z (kurczak, zacierka(1) marchew, por, pietruszka, seler(6) seler naciowy(6) sól, liść laurowy, ziele angielskie) Gołąbki z mięsem wieprzowo-wołowym w sosie pomidorowym (kapusta, łopatka, wołowina, jajko(3) ryż brązowy, sól, pieprz, cebula, przecier pomidorowy) z ziemniakami. Kompot wieloowocowy (jabłko, borówka, truskawka, malina, woda, miód)

PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane(1) z masłem(2) pasta z czerwonej fasoli (fasola czerwona, bazylia, cebula) kurczak gotowany, ser żółty(2) sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, szczypiorek
Herbata truskawkowa

17.04. Środa

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane(1) z masłem(2) salsa z wędzonego łososia (łosoś wędzony, jajko(3) szczypiorek, ogórek kiszony) polędwica wędzona drobiowa, ser żółty(2) sałata, pomidor, ogórek kiszony, rzodkiewka, papryka
Herbata z cytryną

OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami (kurczak, ogórek kiszony, marchew, por, pietruszka, seler(6) seler naciowy(6) śmietana(2) ziemniak, sól, liść laurowy, ziele angielskie) Schab gotowany w warzywach (schab wieprzowy, cukinia, marchew, liść laurowy, pietruszka) z kaszą kuskus(1) Sałatka z buraczka i jabłka. Kompot wieloowocowy (jabłko, borówka, truskawka, malina, woda, miód)

PODWIECZOREK: Galaretka z kawałkami owoców (truskawka, borówka, malina, galaretka)
Ciasteczka maślane (masło(2) jajko(3) cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, mąka(1)

18.04.Czwartek

ŚNIADANIE: Bułka zwykła i razowa(1) z masłem(2) Twarożek na słodko (twaróg(2) jogurt bałkański(2) miód) polędwica wędzona drobiowa, sałata, pomidor, ogórek, papryka Kawa z mlekiem (mleko(2) inka(1)
Ananas

OBIAD: Rosół drobiowy z makaronem pełnoziarnistym (kurczak, makaron pełnoziarnisty(1) marchewka, seler(6) pietruszka, por, seler naciowy(6) sól, pieprz, cebula) Udko zapiekane (udko, sól, pieprz, papryka czerwona słodka) z ziemniakami. Mizeria z jogurtem bałkańskim(2) Kompot wieloowocowy (jabłko, borówka, truskawka, malina, woda, miód

PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane(1) z masłem(2) kurczak gotowany, jajko(3) ser żółty(2) sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, szczypiorek
Herbata truskawkowa

19.04.Piątek

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane(1) z masłem(2) pasta mięsna (pierś z kurczaka, cebula, sól, pieprz) ser żółty(2) sałata, ogórek, rzodkiewka, papryka, szczypiorek Kakao(mleko(2) kakao)

Melon żółty

OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana (kurczak, kalafior, seler naciowy(6) marchew, seler(6) śmietana(2) pietruszka, pora, ziemniak, sól, liść laurowy, ziele angielskie) Kotlet z dorsza i łososia panierowany w mące krupczatce (filet z dorsza i łososia, jajko(3) mąka(1) olej) z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej z marchewką, cebula i jabłkiem z oliwą. Kompot wieloowocowy (jabłko, borówka, truskawka, malina, woda, miód)

PODWIECZOREK: Kasza manna na gęsto polana musem truskawkowym (kasza manna(1) mleko(2) truskawka)
JADŁOSPIS ZAWSZE MOŻE ULEC ZMIANIE

Kategorie: Jadłospis