We wtorek w „Żabkach” odbyło się wielkie pieczenie gofrów. Do pracy zabraliśmy się zaraz po śniadaniu. Najpierw poznaliśmy zasady higieny pracy oraz bezpieczeństwa podczas korzystania z narzędzi, następnie dowiedzieliśmy się jakie składniki są potrzebne do pieczenia gofrów. Serdecznie dziejemy Pani Stasi za recepturę i zdradzenie tajników pieczenia gofrów. Dzieci pod czujnym okiem naszej szefowej kuchni – Pani Stasi, wsypywały do miski wszystkie potrzebne produkty i dokładnie wymieszały je mikserem. Następnie Pani Basia upiekła dla nas te smakołyki, za co bardzo dziękujemy. Wszędzie unosił się wspaniały aromat pieczonego ciasta. Dzieci z niecierpliwością czekały aż gofry będą gotowe. Gofry udały się znakomicie – były słodkie i chrupiące. To był pyszny dzień!

Kategorie: Żabki 2021